Sisustuselementtejä luonnosta

1

Luonnosta löytää mitä ihmeellisempiä sekä toinen toistaan kauniimpia sisutuselementtejä. Esimerkiksi kelottuneet oksat ja puunrungot ovat mitä mainioimpia rakennusmateriaaleja rakennellessa luonnonläheistä majaa itselleen.

Luonnosta materiaaleja sisälle tuodessa olisi hyvä ottaa huomioon se että esimerkiksi Kelopuista ja oksista tulee monesti öttiäisiä ulos jonkin aikaa. Joten oksat ja rungot ym materiaali tulisi aina kuivattaa huolella ennen varsinaista käyttöä. Varmistu myös että keräämäsi materiaali ei ole homeessa taikka muuten epäilyttävässä kunnossa. Kerää vain hyväkuntoiset ja varmasti huolella valitut elementit. Varsinkin kun kyse on puutavarasta. Kelopuiden steriloimiseen/kuivattamiseen toimii hyvin esimerkiksi sauna. Muutamia tunteja sadassa asteessa saa suurimman osan ainakin ötököistä kaikkoamaan.

2

Jos onnistut löytämään kauniin monihaaraisen oksan, voit käyttää sitä esimerkiksi korutelineenä taikka erilaisien muiden sisustuselementtien roikuttimena. Kuten unisiepparit, kristallit, talismaanit tai vaikka vain kauniit esineesi jotka ovat nyörin päässä. Myös kukka-amppelilla voit kätevästi ripustaa erilaisia pikkuruisia koreja ja puukippoja oksiin.

3

Iso keloittunut puunrunko ajaa tässä kuvassa tikasten asiaa. Puunrunkoa pitkin pehmoiseen sänkyyn unten maille. Pysyy paikatkin vetreänä ja kiipeilytaidot tallessa kiipeillen tuosta päivittäin =)

4

Tässä kuvassa muurahaisen taikka jonkin muun öttiäisen tyhjentämä kelokuori. Kuoren paksuus noin 3-4cm. Kuoren ”puun” sisään voit asentaa esimerkiksi led valaisimen taikka tulta simuloivan lampun. Erittäin kaunis ja tunnelmallinen koriste itsessäänkin. Kuvassa myös saaristosta kerättyjä meren siloittamia kiviä. Kivet olen maalannut ja koristellut värimaailman vahvistamiseksi. Ovat myös todella kauniita luonnolisen värisinä ja tuovat hyvin paljon fiilistä luonnosta jollain kummalla tavalla. Vahvistaa ajatusta siitä että asuisi metsän keskellä.

5 6

Myös isompien puiden juurakkoja voi käyttää kodin sisustamiseen. Kuvassa siis havupuun juurakko. Juurakon kun kääntää ylösalaisin niin sillä saa aikaan aikamoisen taideteoksen jo itsessään. Sitä voi myös koristella parhaaksi näkemällään tavalla.

7 8 9

Erilaisia kelottuneita rankoja. Myös kääpä on päässyt koristeeksi.

10

Juurakon paloistakin saa joskus kivan näköisiä koristeita. Myös luonnosta löydettyjä luita voit käyttää sisustuksessa. Jos tykkäisit käyttää löytämiäsi luita koristeena niin täältä löydät ohjeita luiden puhdistamiseen ja valkaisemiseen —> Luiden valkaisu

Ohjeita yrttipolulle

%d bloggaajaa tykkää tästä: