Viherkasvien jakaminen & lisääminen

Kesken…

 

Kasvien lisääminen:

 

Mistä kasvinosista voin lisätä

Kasvin lisääminen eli pistokkaiden otto onnistuu parhaiten kasvin tuoreista versoista, joskin poikkeuksia on kyllä olemassa. Joskus puuvartisten kasvienkin juurruttaminen onnistuu hyvin joillakin kasveilla. Puuvartisten kasvien ja muidenkin pistokkaiden juurruttamiseen on olemassa monenlaisia juurrutushormooneja.

Kuva (juurrutus aine)

Kuva (pistokkaiden otto)

Juurruttaminen

Juurruttaessa pistokasta voit käyttää pelkää vettä taikka vaihtoehtoisesti esimerkiksi kivivillaa. juurrutuksessa olisi tärkeää pitää juurtuva osa kosteana. Jos juurrutat vedellä eli esimerkiksi maljakossa/kipossa jossa on vettä, tulisi vesi vaihtaa vähintään kerran viikossa jottei juurrutettavan kasvin juurrutetava osa varresta mätäne huonon veden takia. Vesi menee nopeasti hapettomaksi ja limaantuu. Seisoneessa vedessä on myös bakteeritoimintaa huomattavasti enemmän kuin uudessa seisomattomassa vedessä joten tämäkin saattaa aiheuttaa pistokkaan kuoleman.

Joidenkin kasvien kanssa on myös mahdollista juurruttaa pistokkaita laitamalla pistokas multaan leikkaamisen jälkeen. Tästä hyvänä esimerkkinä nopeasti juurtuva traakkipuu(dracaena) Golden dust.  sen voi esimerkiksi työntää heti multiin leikkaamisen jälkeen kunhan muistaa pitää mullan kosteana. Näin toimittaessa tulisi huolehtia ettei multa ole märkää, liian kostea multa muuttuu hapettomaksi ja mädännyttää pistokkaan.

Kivivilla on hyvä valinta monen kasvin pistokkaan juurrutukseen. Kivivilla sitoo itseensä runsaasti nestettä ja se pysyy näin ollen kauan kosteana. Myös yksiin hyviin puoliin kivivillan käytössä kuuluu kivivillan kyky säilyttää happi toisin kuin vedesä taikka mullassa, joten se on huoleton käyttää. Muistaa vain kastella silloin tällöin.

Kuva (kivivillan käyttö)

Istuttaminen

Juurtuneen kasvin istuttaminen

Kasvien jakaminen:

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

Ohjeita yrttipolulle

%d bloggaajaa tykkää tästä: