Kurkkujen kasvattaminen sisätiloissa

 

Kurkkujen kasvattamisesta tulossa uusia kuvia ja uutta tietoa(uusi projekti) myöhemmin. Tämä sivu on vielä kesken…

 

Tässä vuonna 2012 kesken jäänyt kurkun kasvatus projekti. Kesken tuo projekti jäi ajan puutteen sekä ansariajauhiaisten ”invaasion” johdosta. Kurkkujen seassa kokeeksi myös yksi vesimeloni. Sisällä kasvatettavaksi suosittelisin F1 lajikkeita jotka ovat itsestään pölyttyviä.

Kurkkujen kasvattamiseen valaistuksena käytin ESL valaisimia. valaisimet ovat teholtaan 125w

Tähän Kuva esl……..

Kasvualustana käytin mustanmullan ja turpeen sekoitusta suhteella mustamulta 40% turve 60%

”Ruukkuina” käytin mustia muuttolaatikoita. Kasvatus laatikon tulisi olla valoa läpäisemätön jottei juurien toiminta häiriinny.

1

2

 

Samalla kun huomasin ansarianjauhiaisten ilmestymisen/lisäntymisen sain mahdollisuuden kokeilla laventelin tuoksua karkoittamaan näittä kasvituholaisia, ja ei.. laventeli ei toiminut tuohon. On olemassa kasveja joiden tuoksua tietyt öttiäiset välttelevät, tässä aina ajan saatossa mahdollisuuksien mukaan niistäkin yritän ottaa selvää. On myös kasveja jotka vetävät tuholaisia puoleensa niin että varsinaiset viljelykasvit jäävät rauhaan.

Kasveilla suoritettavasta Bio torjunnasta enemmän täällä: Linkki…

Tasseilla laventelin kukintoa.

3

4

5

 

Monet kurkkukasvit ovat kiipeilijöitä joten kurkkuja kasvattaessa tulisi huomioida myös kurkkujen kiipeilymahdollisuudet. Itse olen virittänyt narua laatikoiden ympärille. Aluksi tulisi hieman avittaa/ohjailla kurkkua löytämän ”narun” johon kiivetä.

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

Vesimeloni

23

24

 

Ohjeita yrttipolulle

%d bloggaajaa tykkää tästä: