Sekalaisia

 valkoinen viiva

Viherkasvien ruukkujen suojaaminen paahteelta

Kuva…

Kevään koittaessa kannattaa suojata ikkunalla olevat ruukut tulevan kesän auringon pahteelta. Kasvit nuupahtavat helposti mikäli ovat kovin aurinkoisella ikkunalla ja aurinko pääsee kuumentamaan kasvin ruukun ja mullan. Mullan lämpötila saattaa helposti nousta parhaillaan jopa 50 asteeseen ja kun niin käy, alkavat kasvin juuret tekemään kuolemaa. kasvin oma nesteytys häiriintyy ja toiminta lamaantuu jo monesti lämpötilan ylittäessä 27 astetta. myös se pahentaa asiaa jos kasvien multa on märkää. Joten jos joskus tulet ihmetelleeksi että miksi kasvi ikkunalaudallasi on niin janoisen näköinen niin älä suotta mene heti kastelemaan vaan muista tarkistaa kasvin ruukun lämpötila esimerkiksi kädellä koittamalla ruukun aurinkoiselta puolelta. Myös upottamalla sormesi multaan voit tuntea mullan olevan lämpöistä joka tarkoittaa myös sitä että kasvin täytyisi saada juurensa viileämpään.

valkoinen viiva

 

Viherkasvin mullan vaihto ja uudelleen istutus

Kesken…

valkoinen viiva

Kasvin kastelurytmin helpottaminen kiven avulla

Kuva…

Onnistuu kasvin kohdalla jota kastellaan aina mullan kuivuttua. Toimii myös monen muunkin viherkasvin kanssa joka tarvitsee säännöllistä taikka lähes jatkuvaa kosteutta. Tämän kikan avulla kastelemisesi helpottuu huomattavasti monen kasvin kohdalla.

Kuva…

Kasteltuasi kasvisi aseta isohko litteähkö kivi mullan päälle. Kiven avulla pystyt seurailemaan mullan kuivuustasoa kätevästi. Sillä kun Ruukun pintamulta kuivuu, ei se tarkoita sitä että ruukun muu multa olisi vielä syvemmältä kuivaa. Päinvastoin multa saattaa olla hyvinkin märkää vielä viikkojenkin päästä syvemmältä ruukusta. Tässä vaiheessa tuon kiven hyödyllisyys tulee esiin. Kun kasvisi ruukun pintamulta on kuivunut ja tekisi jo mieli kovasti kastella niin nostappa kiveä niin näet onko multa oikeasti kuivunut. Jos multa on märkää kiven alla niin ei kasvia tarvitse silloin vielä kastella vähään aikaan. Vasta kun multa on kuivunut myös kiven alta, olisi aika kastella kasvi. Ennen kivikikkaa on käytössä ollut esimerkiksi sormen upottaminen multaan ja näin kokeilemalla on saatu tieto mullan kosteustasosta.

Ohjeita yrttipolulle

%d bloggaajaa tykkää tästä: